ZZP’er in de logistiek

Steeds meer mensen worden ZZP’er in Nederland. De hoeveelheid kleine ondernemers is in de afgelopen jaren toegenomen en dit is ook logisch. Met de komst van het internet en sociale media is het steeds makkelijker geworden om een eigen bedrijfje op te zetten. Er zijn minder financiële middelen nodig om een eigen bedrijfje op te starten. Tegenwoordig is alleen een laptop en een internetconnectie nodig. Veel jonge ondernemers in de creatieve sector verdienen nu hun geld door het opbouwen van een publiek op YouTube of Instagram. Daarnaast zijn er ook steeds meer E-commerce bedrijfjes die succesvol online winkels opzetten. Deze trend zien we ook in de logistiek. In dit artikel bespreken we hoe het is om zzp’er in de logistiek te zijn.

Chauffeur

De tijd dat je in loondienst ging bij een groot logistiek bedrijf om daar als bestuurder te werken is voorbij. Tegenwoordig is het ook heel goed mogelijk om als freelancechauffeur te werken in de logistiek. Dit brengt natuurlijk voordelen mee, bijvoorbeeld je kunt zelf bepalen hoe lang en wanneer je werkt. Veel chauffeurs werken tegenwoordig via Uber.

E-commerce logistiek

Zoals we in het begin van dit artikel aangaven, zijn er ontzettend veel jonge ondernemers die beginnen met een E-commerce winkel. Vaak verkopen ze op Amazon, Bol.com of een eigen webwinkel allemaal hippe producten. De drie meest populaire branches zijn fitness, dating en ondernemen. Maar in deze niches is ook ontzettend veel competitie. Het is ook heel goed mogelijk om in andere branches een E-commerce bedrijf op te richten. Denk er bijvoorbeeld aan om een handel te beginnen in logistieke hulpmiddelen. Dit kan van alles zijn, zo kun je bijvoorbeeld lekbakken verkopen. Een lekbak wordt gebruikt voor de opslag van vloeistoffen. Dit gaat bijvoorbeeld ook over de opslag van gevaarlijke vloeistoffen zoals chemicaliën. Vanwege strenge regelgeving om het milieu te beschermen is de markt voor dergelijke lekbakken de afgelopen jaren gigantisch gegroeid. Dit betekent dat veel logistieke bedrijven nu proberen om aan hoge kwaliteit lekbakken te komen. Het is dus een ideaal logistiek product om als E-commerce ondernemer in te stappen.

Online Marketing

Geen enkel bedrijf ontkomt er meer aan, online marketing wordt steeds belangrijker, ook voor zogenaamde B2B bedrijven. Omdat voor veel bedrijven, zeker logistieke bedrijven, online marketing nog best een nieuwe wereld is, zijn er veel mogelijkheden voor zzp’ers en kleine marketingbureaus om logistieke bedrijven als klant binnen te slepen. Online marketing is al een hele populaire keuze voor beginnende bedrijven en zzp’ers maar als je je specifiek richt op de logistiek dan heb je een interessante markt te pakken.

Berichten gemaakt 7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven