Een LED paneel maakt je plafond helemaal af

Vanwege het Corona virus is Nederland massaal thuis gaan werken. Mijn vrouw werkte in een beauty salon. Daardoor was het niet mogelijk om thuis te werken, omdat je geen salon aan huis hebt. In de salon werden allemaal creatieve oplossingen aangeboden om met afstand zo goed mogelijk te kunnen werken. Toch voelde mijn vrouw haar niet helemaal op gemak, zeker doordat ze met veel werknemers op de vloer stonden. We hebben het al vaker over een salon aan huis gehad, en hebben daar ook een ruimte voor. Toch was het er nog niet eerder van gekomen. Inmiddels hebben we de keuze gemaakt wel die salon te gaan openen, en zijn we nu bezig om een salon aan huis te maken. Een groot probleem was dat het de ruimte voor deze salon weinig natuurlijk licht krijgt. We moesten dus een innovatieve manier van verlichting vinden, die niet te veel ruimte innam omdat je nog wel moet kunnen lopen. Onze oplossing was een LED paneel! Lees snel verder hoe dit paneel de uitkomst bracht voor onze huis salon.

 

Wat is een LED paneel precies

Een LED paneel is als ware een plaat waar LED-verlichting in verwerkt zit. Deze panelen plaats je op/in het plafond. Je kunt een paneel het beste in een systeemplafond verwerken. Maar je kunt een LED paneel ook op het bestaande plafond monteren. Wij hadden in de ruimte een systeem-plafond, dus wij zijn voor die laatste gegaan.

 

Het plafond in de salon als nooit tevoren

Het voordeel aan een LED paneel is dat deze heel plat is, en in sommige gevallen dus in het plafond verwerkt kan worden. Je hebt hierdoor geen last van verlichting dat in de weg hangt. Dit is zeker erg handig voor een kantoor-achtige ruimte. Goede verlichting is voor een salon of kantoor zeker een must, maar niet elke plafondlamp geeft genoeg en vooral gespreid licht. Het gaat dan vaak om spotjes. Een LED paneel geeft veel licht, maar steekt niet of nauwelijks uit het plafond. Zo houdt je optimaal ruimte. Daarnaast ziet het er heel professioneel uit door verlichting te verwerken in het plafond. 

 

Ook andere toepassingen van een LED paneel

Een LED paneel is niet alleen geschikt voor op het kantoor of in dit geval een salon. Je kunt ze ook verwerken in je huis. Denk aan plekken waar je veel licht nodig hebt maar waar het soms in de weg kan staan/hangen. Bij ons is dat de keuken. We hebben nu boven het aanrecht een houten verlaging gebouwd waarin LED panelen verwerkt zijn. Zo is er altijd genoeg licht in de keuken!

 

Berichten gemaakt 7

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven